Tom, Innovation Manager bij Keppel Seghers

Innovatie is een mindset met een lange geschiedenis in ons bedrijf

Na mijn opleiding chemie voltooide ik een doctoraat over de valorisatie van industriële bijproducten in bouwmaterialen, tijdens mijn doctoraat behaalde ik ook een postgraduaat bedrijfskunde. In juni 2018 zette ik de stap naar het bedrijfsleven als Innovation Manager bij Keppel Seghers. Voor mij een uitgelezen kans om mijn academische ervaring om te zetten in “real life” toepassingen in het bedrijfsleven. Bovendien ben ik erg geïnteresseerd in maatschappelijke thema’s als afval en energie. Het potentieel voor energy-from-waste is immers enorm als je weet dat wereldwijd nog steeds 70% van het huishoudelijk afval gestort wordt.

Innovatie is absoluut niet nieuw in ons bedrijf, het is een mindset van ons allemaal en loopt als een rode draad doorheen de geschiedenis van Keppel Seghers, voordien gekend als Seghers Better Technology of Seghers Engineering. Als Innovation Manager volg ik onder andere technologische trends & nieuwe ontwikkelingen op en schat de impact hiervan op ons bedrijf in. Samen met onze collega’s en universiteiten werken we dan nieuwe toepassingen en verbeteringen uit om met deze opportuniteiten en uitdagingen om te gaan.

Kortom, de vertaalslag maken van wat er buiten onze 4 muren gebeurt naar ons bedrijf en trachten te valoriseren met onze expertise. Innoveren doe je samen, ik noem het dan ook WEnnovation. In deze functie is het belangrijk om samen te werken met collega’s en partners, hen overtuigen en betrekken om zo het draagvlak en de slaagkans van onze innovaties te vergroten en vooruitstrevend te blijven met Keppel Seghers.

Zelf initiatieven nemen

De eerste maanden bij Keppel Seghers verlopen best intensief omdat je op korte tijd heel veel bijleert over onze specifieke energy-from-waste projecten en technologie. Gezien de complexiteit van onze installaties, stopt bijleren waarschijnlijk nooit – gelukkig maar. Wanneer je werkt bij Keppel Seghers ben je omringd door ervaren collega’s die hun ervaring en kennis delen. Omdat iedereen aanspreekbaar is werken we op een aangename & laagdrempelige manier samen aan innovaties met oog voor realiteitszin. Zo behouden we met ons team van 100 medewerkers een familiale sfeer binnen de Keppel Corporation Holding waarvan we deel uitmaken.
Het is zeker belangrijk zélf initiatieven en verantwoordelijkheden op te nemen. Zelfstandig werken en omgaan met een vrijheid in je functie is dan ook een noodzaak binnen ons bedrijf.